Voornemens voor 2020 al gemaakt? zin of onzin?

Het is weer die tijd van het jaar: goeie voornemens en de voor – en tegenstanders ervan laten van zich horen. Ik snap beide partijen. 

Aan de ene kant is het veel gedoe, wordt er druk uitgeoefend om te veranderen: gezonder, fitter, ‘mindfuller’ en krijg je daar al snel een overdosis van. Zeker als je uit ervaring weet dat de uitvoering ervan meestal van korte duur is. Aan de andere kant is het wel degelijk een soort rituele overgang, hoe artificieel dan ook, en dat geeft als het ware de kans op een symbolische reset: reflecteren over en afsluiten van het vorige en het nieuwe bewust tegemoet treden.  

Dus ik snap wel beide kanten, maar zelf doe ik het wel al jaren. Niet omdat het een trend is of iemand mij verplicht maar omdat ik heb gemerkt dat de kwaliteit van mijn leven er drastisch door verhoogt. En dat is het criterium voor de meeste dingen die ik moet beoordelen op zin of onzin: werkt het voor mij? 

Intenties zetten wil niet zeggen dat we een soort magische controle hebben over de toekomst maar wel dat we de kwaliteit kiezen die we willen toevoegen aan ons leven. Voor mij werkt dat als een kleurrijke richtingaanwijzer. Ik heb intenties van verschillende grootteordes (o.a. voor mijn leven, mijn dag), maar hier heb ik het enkel over de jaarlijkse voornemens. 

Een jaarlijkse intentie creëer ik meestal visueel, met een visionboard in het begin van het jaar. Ik kies mijn intenties en beelden bewust anders dan het standaard wordt voorgesteld en ik voeg er ook een body-factor aan toe. Het geheim zit hem in de gevoelskwaliteit, los van de resultaten en het genieten van het proces zelf.  En ik doorloop bovendien zorgvuldig alle levensdomeinen en de vier dimensies van zelf (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel). Als ik terugkijk op mijn visionbaords van afgelopen jaren (ik bewaar ze netjes digitaal) dan sta ik ervan versteld hoeveel van die intenties effectief zijn uitgekomen. 

Het kan ook interessant zijn om het visionboard een paar keer per jaar bij te sturen of addenda te maken als er nieuwe projecten de kop opsteken. En niet onbelangrijk: je levensintentie, je jaarlijkse intentie en de dagelijkse intentie zijn best op elkaar afgestemd. Maar als je de gewoonte hebt om een ‘lifebook’ bij te houden dan weet je dat vast al. 

Dus ja ik snap de hele fuss en weerstand ertegen en toch vind ik die jaarlijkse intenties heel fijn om te hebben en vorm te geven en zelfs om op terug te kijken.  Mijn visionboard voor 2020 is in ieder geval zo goed als klaar ! 

Als je meer wil weten over hoe goeie intenties zetten, de body-factor, je levensboek en visionboards, pm me voor de volgende workshop, want dit is geen ‘secret’. 

It’s not about how it should look, but how it should feel. 

We all win

let’s talk over a cup of coffee

Scroll to Top
This is not a NEWSletter!

This is a FAN list

… for those who are genuinely interested in my approach. You will get information on my offerings firsthand.

Most of our events are held in Dutch. By subscribing to this waiting list, you’ll be updated on our English activities.

In person

rebodyflow sessions

Get notified first hand about what is coming up.

Most of our sessions are held in Dutch. By subscribing to this waiting list, you’ll be updated on the launch of our English sessions.

I agree that you may keep me updated on your offerings.

We use your information in accordance with our Privacy Policy.

The

REBODY
YOUR LIFE

program

launching fall 2021

Fill in your details and be the first one to know about the Rebody Your Life program launch.