Wat is dance-fit eigenlijk?

Dance-fit is een actieve cardio-dansles met eenvoudige choreo’s op een mix van latin, afro en urban muziek oftewel alle muziek en dansen die ik zelf leuk vind. De bedoeling is dat het een soort van work-out is (lees: dat je zweet) maar dat je dat vergeet door het party-gevoel. Je komt dan ook best in sportkleren en -schoenen naar de dance-fit les en brengt best genoeg water mee om te drinken. Het zal zeker en vast erg op Zumba lijken… 

 

Wat is de link met Zumba?

Ik ben van 2009 tot 2016 Zumba-Instructor geweest. Zumba trok me aan omwille van die mix van verschillende soorten dans en muziek en het hoge party-gehalte in de les. Je hebt niet het gevoel dat je sport. Dus dat is zeker de basis en de inspiratie ook voor Dance-fit. De reden dat ik niet langer als Zumba-Instructor lesgeef, is omdat ik merkte dat ik zelden de liedjes gebruikte die we van Zumba-office zelf doorkregen. Daarnaast wou ik er ook graag wat andere dingen bij gebruiken zoals R&B of HipHop en meer Afro-vibes. En tenslotte omdat ik wat meer variatie in de bewegingen en choreo’s wilde brengen. Dus na een lange en leuke samenwerking met Zumba heb ik besloten mijn eigen weg te gaan. Zo werd dance-fit geboren. 

Wat is juist Winnie’s mix?

  • Mijn favoriete mix in de les is Latin (salsa, merengue, reggaeton) met een beetje Afrovibes (azonto,of een P-Square ertussen), iets van pop (dat zijn vaak de enige liedjes op de radio komen) of een beetje R&B, HipHop, Dancehall en zeker een Soca en soms wat Braziliaans of Oriëntaals.
  • Ik probeer de bewegingen simpel te houden maar één of twee liedjes per les kunnen wel eens een iets uitdagender choreootje hebben en liefst ook elke week of om de twee weken een nieuw liedje.
  • Ik zie graag zoveel mogelijk afwisseling in de bewegingen, het is geen ‘spring’-les maar vooral DANS.
  • En je bent altijd vrij om bewegingen aan te passen aan je eigen niveau van het moment (ik zal daarbij helpen).
  • Ik vind dat dans, zelfs al is het voor sport, voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom is er ook een seniorenversie is, die ik eufemistisch 50+ noem (met iets lagere intensiteit). Dit is zoals Zumba Gold.
  • Ik hecht ook veel belang aan de sfeer in de groep: dat mensen elkaar bij naam kennen en iedereen z’n plekje vindt in de groep. Iedereen draagt bij aan de grote diversiteit in een dance-fit les en aan de sfeer: alle leeftijden, alle maten, alle stemvolumes (de ene roept al wat meer dan de andere) 😉 

Iedereen welkom! 

 

We all win

let’s talk over a cup of coffee

Scroll to Top
This is not a NEWSletter!

This is a FAN list

… for those who are genuinely interested in my approach. You will get information on my offerings firsthand.

Most of our events are held in Dutch. By subscribing to this waiting list, you’ll be updated on our English activities.

In person

rebodyflow sessions

Get notified first hand about what is coming up.

Most of our sessions are held in Dutch. By subscribing to this waiting list, you’ll be updated on the launch of our English sessions.

I agree that you may keep me updated on your offerings.

We use your information in accordance with our Privacy Policy.

The

REBODY
YOUR LIFE

program

launching fall 2021

Fill in your details and be the first one to know about the Rebody Your Life program launch.