Hoe salsa mijn leven heeft veranderd

Ik ben terug bij mijn eerste grote liefde op dans-gebied: salsa. Door salsa te leren heb ik zoveel over mezelf ontdekt en ontplooit en dat wil ik graag delen met anderen.

Als kind had ik namelijk niet echt grote dromen of althans ik durfde ze niet hebben. Ik wilde stiekem altijd ballet dansen maar durfde er niet over spreken omdat ik dacht: ‘ik ben te dik, dat is niks voor mij, ik ben niet lenig genoeg”, en meer van dat soort beperkende overtuigingen. Wellicht wisten de mensen rondom mij niet eens dat ik het zo graag wilde.

Toen ik jaren later, salsa leerde kennen was ik meteen verkocht.  Er ging een nieuwe wereld voor mij open. Er was een danscommunity: mensen die allemaal meer uit het leven wilden halen dan eten, werken en slapen.  Ik heb me erin gesmeten en niet lang daarna zat ik op mijn eerste salsa-congres in Toronto. Tot dan kende ik enkel wetenschappelijke congressen, btw. Mijn leven is toen op een aantal jaren tijd erg veranderd. Veel reizen, repeteren, lesgeven, optredens, leuke ontmoetingen…. weinig piekeren of ander ongezond gedrag.  Er was immers iedere avond en weekend wel ergens een dansgerelateerde activiteit of optreden. Het was toen dat ik ook definitief mijn TV heb buitengegooid.
 

Geloven dat alles mogelijk is

En eigenlijk gaat het vooral om wat die ervaring met mij vanbinnen deed: ik ben gaan geloven dat alles mogelijk is. Ik voelde me voor het eerst in mijn leven een ‘danser’ zonder dat ik ooit de traditionele weg daarin gevolgd had. De kleine Winnie zou dit nooit hebben geloofd. En dan heb ik het niet eens over alle andere zaken die ik leerde via salsa, die erg van pas kwamen in mijn dagelijkse leven: connectie maken zonder jezelf te verliezen, richting krijgen (a.k.a. leiden) vs overgave (a.k.a. volgen), lichaamsbewustzijn en dus zelfvertrouwen, etc… En bovendien creëert dans, net zoals muziek en andere kunsten, ervaringen die het alledaagse overstijgen: mijn beste vrienden van nu zijn nog altijd diegenen die ik ken via de dans (een twintigtal jaar geleden).
 
En dus heb ik een boodschap speciaal voor die mensen (ja ook mannnen) die wel willen, maar DENKEN dat dans niks voor hen is. Laat je niet limiteren door je -tijdelijke- omstandigheden en geloof zeker niet al je beperkende gedachten. Dans, zeker salsa, is voor iedereen, ongeacht leeftijd.  Laten we een nieuwe trend starten: dance to make a difference. Let’s get connected again. The world needs you!
 
Een speciale dank is hier op zijn plaats aan alle leraren, muzikanten, muziekmakers (want zonder muziek geen dans) en leuke mensen die ik heb ontmoet door de jaren & aan iedereen die ooit in mij geloofd heeft op momenten dat ik het zelf niet deed & ook iedereen die dat nu nog steeds doet en me stimuleert en uitdaagt in mijn dans-teacher ontwikkeling.
En vooral dank aan alle leerlingen die me door de jaren heen zoveel inspiratie hebben gegeven door hun ongelooflijke enthousiasme.
 
Winnie, paying it forward
 
Disclaimer: Opgepast, beginnen op eigen risico (kan erg verslavend zijn).

We all win

let’s talk over a cup of coffee

Scroll to Top
This is not a NEWSletter!

This is a FAN list

… for those who are genuinely interested in my approach. You will get information on my offerings firsthand.

Most of our events are held in Dutch. By subscribing to this waiting list, you’ll be updated on our English activities.

In person

rebodyflow sessions

Get notified first hand about what is coming up.

Most of our sessions are held in Dutch. By subscribing to this waiting list, you’ll be updated on the launch of our English sessions.

I agree that you may keep me updated on your offerings.

We use your information in accordance with our Privacy Policy.

The

REBODY
YOUR LIFE

program

launching fall 2021

Fill in your details and be the first one to know about the Rebody Your Life program launch.