Wie ben ik zonder mijn normale leventje?

Er was eens een vrouw die stierf en op een prachtige plek terecht kwam, prachtige velden met allemaal mooie bloemen die overal groeiden, met zulke mooie kleuren, aangename geuren en aangename gevoelens, haar hele lichaam voelde gewoon geweldig aan. En nadat ze hier een tijdje was, begon ze te denken: nou ja, dit is een prachtige plek , ik voel me fantastisch maar ik voel me een beetje eenzaam en net toen ze die gedachte had, kwam de mooiste man door de velden naar haar toe gelopen. En hij was haar perfecte soulmate, haar perfecte spiegel, haar perfecte partner . Ze kon niet geloven dat eindelijk, na al die jaren van verlangen, al haar behoeften voldaan waren. En toen dachten ze: nou ja, we hebben een plek nodig om te wonen. En plotseling verscheen het mooiste kasteel, het huis van hun dromen voor hun ogen en toen dachten ze: nou ja,  hoe zit het met muziek? En de muren begonnen muziek uit te zenden. En al hun favoriete gerechten verschenen in de keuken.

Na ongeveer zes maanden van dit absoluut perfecte leven, begon de vrouw zich steeds meer te vervelen. Niets veranderde. Ze groeide niet,  er was niets te leren en er was een vreemde leegte, een pijn vanbinnen alsof ze was afgescheiden van iets heel belangrijks. Dus deed ze een zeer vreemd verzoek. Ze riep en zei : “wie er ook verantwoordelijk is voor deze plek, ik heb een heel vreemd verzoek”.  Ze zei : “Ik wil dat je me naar de andere plaats laat gaan, de hel, de donkere plek, de beneden-plek”.  En met grote compassie klonk een stem : “waar denk je dat je bent?”.

Misschien zou dit inderdaad de hel zijn, de plaats waar we niet langer kunnen verlangen en groeien. Een deel van het mysterie van het leven is juist deze vraag beantwoorden: wat doet er echt toe in mijn leven? wat maakt het waardevol? en vooral wie ben ik dan echt? zonder mijn gewone leventje? identificeer ik me met bepaalde rollen of zit mijn ware identiteit iets dieper?Dus denk af en toe eens aan dit verhaal en stel jezelf de vraag: ‘Waar ben ik en wie ben ik echt?’. Misschien kan het je de nodige ruimte geven om vanuit een ander perspectief naar je huidige situatie te kijken.

Winnie 

Bron: Joan Borysenko: a woman’s spiritual retreat
Een tekst die ik in 2014 gepost heb, maar nu relevant lijkt.

We all win

let’s talk over a cup of coffee

Scroll to Top
This is not a NEWSletter!

This is a FAN list

… for those who are genuinely interested in my approach. You will get information on my offerings firsthand.

Most of our events are held in Dutch. By subscribing to this waiting list, you’ll be updated on our English activities.

In person

rebodyflow sessions

Get notified first hand about what is coming up.

Most of our sessions are held in Dutch. By subscribing to this waiting list, you’ll be updated on the launch of our English sessions.

I agree that you may keep me updated on your offerings.

We use your information in accordance with our Privacy Policy.

The

REBODY
YOUR LIFE

program

launching fall 2021

Fill in your details and be the first one to know about the Rebody Your Life program launch.